trinity-devel@lists.pearsoncomputing.net

Message: previous - next
Month: August 2011

Re: [trinity-devel] Help ?

From: patrick@...
Date: Sun, 28 Aug 2011 19:41:05 -0500
On Sat, 20 Aug 2011 13:36:48 -0500, Timothy Pearson wrote:
> ...
> I encourage users/testers/developers to file enhancement request bugs 
> on
> http://bugs.pearsoncomputing.net, and if you see an existing 
> enancement
> bug you want to see fixed, please say so on the bug report.  This 
> will
> help us know what our users want to see.  That being said, this is 
> still a
> volunteer project, so the developers here will probably fix bugs that
> affect them personally first, before moving on to bugs that they do 
> not
> routinely experience.
>
> I hope this clears up some of the confusion. :-)
>
> Thanks!
>
> ---------------------------------------------------------------------
  Hello everybody, hello Timothy,

  Thank you for your reply. I hope that the development team at Trinity 
will grow and that KDE3 become THE desktop (windows manager) reference 
in the future!

  I installed KUbuntu 10.10-trinity-entreprise and it initially failed. 
As I guessed the existence of a problem with XWindows, I installed an 
old ATI graphics card (automatically replacing the controller 
"onboard")** Everything run fine after this "replacement".

  I am surprised because there is a "pserru" user and a "pserru" group! 
But a "users" group too!!!

  I did not understand everything (because I do not remember the exact 
circumstances): I was in tty1 (I mean the console by default, 
Ctrl+Alt+1) when the system offered an update... that I stupidly 
accepted! The system played alone a few hours. There have been mistakes. 
And finally, I was unable to restart.

  Remember: I just was an OSS 10.3 user, this is to say that I do not 
know Ubuntu. I must admit that a single user password does not enchant 
me. But hey: it's the choice of Debian and have to deal with it.
  I modified fstab. But I'm not sure that it works as expected: A 
partition has been mounted as /home, but it is not, as you can see in 
the screenshot attached which shows a part of the result Displaying of 
the cat "/etc/mtab" in a console, left, and "System Settings ("Disk & 
Filesystems ") on the right.
  About this picture, I got a crash when I clicked on the image from 
Konqueror to verify its contents. It was told to repport the error at 
"http://bugs.kde.org" in addition to the message "This call stack 
appears to be unusable. This is probably because your package was built 
from a manner that prevents the creation of correct call stacks, or the 
stack frame was seriously corrupted in the incident."...

  Opening dialogues or registration seems to "remember" the adjustment 
of window size, but not preferences, such as the presentation in list or 
icons ...

  I have not succeded starting kate nor kwrite as "root" to edit 
"/etc/fstab" for example, even by typing "sudo /opt/kde3/bin/kate &". 
For me, VI is good for troubleshooting only!

  At the start of office, I accepted the display "soft" fonts. It seems 
to me that it is not applied everywhere. Again, look at the attached 
picture.

  Note, in full view of the image, the partition 3 is the extended 
partition ...

  ** Motherboard MSI K8MM3 Series (# 
http://us.msi.com/product/mb/K8MM3-V.html? Div = Detail)

  Other points later, if you think that this could help...
  Good luck to everyone,
> ---------------------------------------------------------------------
  Merci pour votre réponse. J'espère que l'équipe de développement de 
Trinity s'étoffera et que TDE deviendra LE bureau (windows manager) du 
futur!

  J'ai installé KUbuntu 10.10-trinity-entreprise et l'installation a 
d'abord échoué. Constatant l'existence d'un problème avec XWindow, j'ai 
installé une vielle carte graphique ATI, remplaçant automatiquement le 
contrôleur "onboard" **. Tout s'est passé correctement après ce 
"remplacement".

  Je n'ai pas tout compris (car je ne me souviens pas des circonstances 
exactes): j'était dans TTY1 (je veux dire la console par défaut) quand 
le système m'a proposé une mise à jour... j'ai stupidement accepté! Le 
système à joué seul pendant quelques heures. Il y a eu des erreurs. Et 
finalement, il m'a été impossible de redémarrer.

  Souvenez vous : je viens de OSS 10.3, ceci pour dire que je ne connais 
pas Ubuntu. Je dois avouer qu’un seul mot de passe utilisateur ne 
m’enchante pas. Mais bon : c’est le choix Debian et je dois m’y faire.
  J’ai modifié fstab. Mais je ne suis pas sûr que cela fonctionne comme 
espéré : Une partition a bien été montée en /home, mais cela n’apparaît 
pas, comme vous pouvez le constater dans la copie d’écran jointe où l’on 
voit une partie du résultat de l’afffichage de cat /etc/mtab dans une 
console, à gauche, et "Paramètres du système ("Disk & Filesystems").
  À propos de cette image, j'ai eu droit à un plantage quand j'ai cliqué 
sur l'image depuis Konqueror pour en vérifier le contenu. Il était dit 
de repporter l'erreur à "http://bugs.kde.org", en plus du message "Cette 
pile des appels apparaît être inutilisable. C'est probablement dû au 
fait que votre paquetage a été construit d'une manière qui empêche de 
créer des piles d'appels corrects, ou que le cadre de pile a été 
sérieusement corrompu dans l'incident."...

  Les dialogues d'ouverture ou d'enregistrement semble se "souvenir" de 
l'ajustement de la taille de la fenêtre, mais pas des préférences, comme 
la présentation en liste ou par icônes...

  Je n'ai pas réussit à lancer kate en "root", pour éditer "/etc/fstab" 
par exemple, même en tapant "sudo /opt/kde3/bin/kate &". Pour moi, VI 
est bon pour le dépannage seulement!

  Au démarrage du bureau, j'ai accepté l'affichage "doux" des polices de 
caractères. Il me semble que ce n'est pas appliqué partout. Là encore, 
regardez l'image jointe.

  Notez, á la vue de l'image, que la partition 3 est la partition 
étendue...

  ** Carte mère MSI K8MM3 serie 
(http://us.msi.com/product/mb/K8MM3-V.html#?div=Detail)

  D'autre remarques plus tard...
  Bon courage à chacun,

Patrick

Attachments: